ANNA MAGAZINE 

Pojan kuoleman kokenut australialaistaiteilija Danelle Bergstrom päätyi Ahvenanmaalle ja sai karulta saarelta voimaa elämänmuutokseen: ”Rakastuin uudestaan elämään”

By Tyyne Pennanen | November 2019

Photos by Kristiina Kurronen 

Ruotsalaisten sukujuurien selvittäminen johdatti australialaisen kuvataiteilija Danelle Bergstromin, 62, Ahvenanmaalle. Syrjäisellä saarella vietetty aika antoi sysäyksen elämänmuutokseen.

Miten lyö sydän, joka ei koskaan pysähdy? Sitä Danelle Bergstrom ei olisi saanut tietää, jollei hän olisi elokuussa vuonna 2016 saapunut taiteilijaresidenssiin Källskärin saarelle Ahvenanmaalle. Karulla ja syrjäisellä saarella oli vaatimaton mökki, jossa australialainen kuvataiteilija aikoi viettää kaksi viikkoa.

Danellella oli tapana katsella tuntikausia merta. Aallot löivät rantakallioihin ja vetäytyivät takaisin, rantaan ja takaisin.

Tällainen on meren sydämenlyönti, hän mietti. Se jatkuu ikuisuuksiin.

Mieleen nousi toinenkin ajatus. Vasta nyt, liki 60-vuotiaana, hän oli valmis näkemään meren.

Continue Reading 

Danelle Bergstromille oli kehuttu Suomen luontoa, ja kun hän tuli ensimmäisen kerran Ahvenanmaalle, maisemat tekivät häneen lähtemättömän vaikutuksen. Tässä hän on kuvattuna Helsingissä.
Danellesta tuli kuvataideopettaja ja kuvataiteilija. Vuosien varrella hän pohti usein juuriaan ja oli kiinnostunut kaikesta, mikä liittyi Ruotsiin.